Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Νικολόπουλος: «ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΛΕΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ»

Συνάντηση με τον Προεδρείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ

Τον πρόεδρο κ. Φ.Καρτέρη μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΠ κ. Γ. Μάρκουγο …… και Α. Ζάγκλα δέχθηκε σήμερα ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας και Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων που προωθεί ολοταχώς η κυβερνητική κοινοπραξία Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.
Ο κ. Νικολόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον τους εκπρόσωπους των εργαζομένων να του λένε:
«Οι θιασώτες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με ισχυρά επιχειρήματα την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης. Απουσιάζει αυτό που συνήθως αποκαλούνται ως βασικό επιχείρημα την δημιουργία δηλαδή συνθηκών υγειούς ανταγωνισμού. Οι επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης από την φύση τους είναι μονοπωλιακού χαρακτήρα.
Το νερό, το βασικό αυτό αγαθό, όχι μόνο για την ποιότητα αλλά για την ίδια την ύπαρξη της ζωής μας, δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων».
Και κατέληξαν πως δεν δέχονται ούτε κουβέντα για ιδιωτικό… νερό.
Στη συνέχεια ο κ. Νίκος  Νικολόπουλος ανέπτυξε τις θέσεις των  Ελλήνων χριστιανοδημοκρατών για τα δημόσια αγαθά, όπως είναι και πρέπει να παραμείνει το νερό επαναλαμβάνοντας όσα είπε στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπή Οικονομικών στην αίθουσα Γερουσίας στην Βουλή, πως  «Μπορεί και πρέπει να «αφεθεί» στις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης για να αποτελέσει όχι μόνον εργαλείο κοινωνικής πολιτικής και ανακούφισης, μέσα από αυτήν, των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών αλλά και σημαντικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής».
Ο τ. υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος ακόμα τόνισε: «Υπάρχουν απαράβατες ηθικές και κοινωνικές αξίες που έχουν διατυπωθεί από τον «πατέρα» της κοινωνικής κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποτελώντας μέχρι πρότινος, διακηρυγμένες θέσεις όλων των κυβερνήσεων και των ηγεσιών της Ν.Δ. με μόνη εξαίρεση τη σημερινή ηγεσία του κόμματος, ενώ τόνισε πως οι ίδιες αρχές παραμένουν αναλλοίωτες επί αιώνες, αφού πριν τον Κ. Καραμανλή εκφράστηκαν από τον «πατριάρχη της λαϊκής δεξιάς» στην Ελλάδα, τον Δ. Γούναρη και πολλούς άλλους.»
Ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ  Κινήματος εξάλλου σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση τόνισε:
 «Μετά το ψωμί, ψωμάκι, οι τρεις συγκυβερνήτες πάνε γυρεύοντας οι Έλληνες να πουν και το νερό, νεράκι…
Οι Χριστιανοδημοκράτες  θα κάνουν παν δυνατό μέσα και έξω από την Βουλή ώστε η Ελλάδα να μην επιστρέψει στην εποχή της ΟΥΛΕΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...